Artnews

Τέχνη εμπνευσμένη από το The Walking Dead έρχεται στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

2018-03-12 14:28:00

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου της δημοφιλούς σειράς The Walking Dead, το FOX διοργάνωσε την ενέργεια «The Walking Dead ART», κάνοντας πριν μερικούς μήνες ένα open call στο οποίο καλούσε καλλιτέχνες να εμπνευστούν από τη σειρά και να δημιουργήσουν έργα από όλες τις μορφές τέχνης.

274 ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες δήλωσαν συμμετοχή, από τους οποίους 54 επιλέχθηκαν από την M art που είχε αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της ενέργειας και θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια έκθεση ανοιχτή στο κοινό από 15 έως 18 Μαρτίου 2018, στο ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ. Μάλιστα, το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο. Παράλληλα, κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του χώρου της τέχνης, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα κρίνει τα έργα και σε συνδυασμό με την ψηφοφορία του κοινού, θα ανακηρυχθούν τρεις νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν μεγάλα δώρα! 

Σκοπός του The Walking Dead ART είναι να παρουσιάσει τον κόσμο μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Με τη σειρά να βρίσκεται ήδη στον 8ο κύκλο, ο μετα-αποκαλυπτικός κόσμος του The Walking Dead, η πλοκή και οι χαρακτήρες, αποτελούν την τέλεια πηγή έμπνευσης. Oι walkers έχουν περάσει στο παρασκήνιο και η πραγματική πρόκληση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, που προσαρμόζεται, επαναστατεί, διαμορφώνει νέες ομάδες και νέους κανόνες. Η προσπάθειά για επιβίωση, η μάχη με αντιπάλους, ζωντανούς και νεκρούς, αλλά κυρίως η μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό, έχει κάνει τους χαρακτήρες δυνατούς, σκληρούς, δίκαιους, ευαίσθητους, πολυμήχανους, αλλά και επικίνδυνους, καθώς προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στο νέο αυτό κόσμο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Alex Chen, Paula Lakah, Στέφανος Αλαφούζος, Κατερίνα Βαφειά, Γιάννης Βέλλιος Jinos, Μαρίνα Βερνίκου, Σοφία Γαϊτάνη, Παναγιώτης Γαρύδης, Βάσω Γιαννακοπούλου, Βασίλης Γκογκτζίλας, Δημήτρης Δεβούρος, Νεφέλη Δημητριάδη, Ηλίας Διαμαντάκος, Γιώργος Δρόσος, Ευγενία Δρούγα, Ελένη Ζαβέρδα-Κίτρου, Στέλιος Καλλιώρας, Ελευθέριος Κανακάρης, Γιάννης Κανάκης, Μάγδα Κανδυλιάρη, Βασίλης Καρακατσάνης, Αγγέλα Καραλή, Νεφέλη Εκάτη Κατσαρού, Σπύρος Κοντούλης, Λία Κουτελιέρη, Αλέξανδρος Λαμπαδάκης, Χριστίνα Λάππα, Λαμπρινή Λύρου, Αντωνία Μαντζούκα, Δέσποινα Μανώλαρου, Άννα Μαυρογένη, Φώτιος Μπάλας, Νικήτας Μπαχάρας, Δανάη Νικολαΐδη-Κωτσάκη, Δημήτρης Ντόκος, Σάκης Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαδήμος, Σταμάτης Παπαδήμος, Διονύσης Παππάς, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Χάρης Περιορέλλης, Κώστας Πήττας, Στέλλα Στεργίου, Γιώργος Συρίγας, Αντώνης Τριανταφύλλου, Θοδωρής Τσαβδάρης-Βαλλιάνος, Γιώργος Τσατάλιος, Τόνια Φαντή, Δαμιανός «Ντάνος» Φιλόπουλος, Μανώλης Φραγγίδης, Κλεοπάτρα Χαρίτου, Νίκος Χηνάρης, Χρήστος Χρίστου

H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.