Artnews

Τα αρχιτεκτονικά γλυκά της Dinara Kasko

2018-09-30 16:13:00

Σε ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, η Ουκρανή Dinara Kasko δημιουργεί γλυκά με φρέσκες πρώτες ύλες που η όψη τους μοιάζει με εμπνευσμένες αρχιτεκτονικές προτάσεις.

Η νεαρή chef pâtissier μπορεί να σπούδασε αρχιτεκτονική και design, αλλά ήταν ο γλυκός κόσμος της ζάχαρης που την κέρδισε. Έτσι, αποφάσισε να συνδυάσει τις σπουδές της με τη νέα της αγάπη επιστρατεύοντας καλούπια σιλικόνης ειδικά σχεδιασμένα από εκείνη και κατασκευασμένα με τη μέθοδο του 3D printing, καθώς και αερογράφους που, αντί για χρώμα, ψεκάζουν σιρόπια φρούτων. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα κέντρισε το ενδιαφέρον των media που ασχολούνται με το design και η δουλειά της έγινε σύντομα γνωστή.

Οι pastry lovers στο Κίεβο τη λάτρεψαν και μπαίνουν σε λίστα αναμονής για να δοκιμάσουν τις δημιουργίες της που για την ώρα παράγονται σε μικρή ποσότητα. Εκείνη, πάντως, δηλώνει ότι ακόμα μαθαίνει και ότι στο μέλλον θα μας εκπλήξει με ακόμα πιο τολμηρές προτάσεις.

Στέλιος Πενταρβάνης

Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 236 (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018) των Νέων της Τέχνης.


Tags


Videos


Out & About


Πολιτιστικά Δρώμενα


Αρχαιολογία


Επικαιρότητα