Artnews

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Με μια ιστορία 26 ετών προσφοράς στην ενημέρωση για την ελληνική και διεθνή εικαστική σκηνή ως παρακαταθήκη, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζουν τη νέα ιστοσελίδα τους.

Η ιστοσελίδα artnews.gr φιλοδοξούμε να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο επικοινωνίας και ενημέρωσης για τα πολιτιστικά δρώμενα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η γνώση είναι δύναμη. Αυτό καθαρά πρεσβεύουμε σε μία εποχή που ο πολιτισμός έχει περάσει δυστυχώς σε «δεύτερη μοίρα» και δεν αποτελεί προτεραιότητα των όποιων πολιτικών και κοινωνικών παρεμβάσεων.

Αυτό ακριβώς ερχόμαστε να ανατρέψουμε προσφέροντας μία ποιοτική ενημέρωση, την οποία θεωρούμε άμεση υποχρέωσή μας προς τους αναγνώστες μας.

Έτσι, μέσα από την ιστοσελίδα μας δίνεται η δυνατότητα στους αναγνώστες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τις συνδρομές τους.

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ κυκλοφορεί στην Ελλάδα από το 1991, έχοντας συνεχή παρουσία για 26 χρόνια, απαριθμώντας μέχρι σήμερα 234 τεύχη.

Συνεργάζεται με το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο ενημέρωσης που αποτελείται από τις εφημερίδες «The Art Newspaper» (Λονδίνο), «Le Journal des Artes» (Παρίσι), «Il Giornale dell’Arte» (Τορίνο), «The Art Newspaper Russia» (Μόσχα) και «The Art Newspaper China» (Πεκίνο), διαθέτοντας έτσι τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση που αφορά στον χώρο των εικαστικών από 175 χώρες σ’ ολόκληρο τον πλανήτη μέσω του πλέον εκτεταμένου δικτύου ανταποκριτών.

Από το Δεκέμβριο του 2016, η εφημερίδα εντάχθηκε στον ειδησεογραφικό Όμιλο Liberal, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Αγορά, αφού προβάλλεται σε ένα από τα μεγαλύτερα portal του Ελληνικού Διαδικτύου, που καθημερινά ξεπερνάει τους 70.000 διαφορετικούς επισκέπτες, βάσει επίσημων ερευνών (Google Analytics).

Πλέον έρχεται σε νέα ανανεωμένη μορφή, με σύγχρονο layout, πλούσια ύλη με φωτογραφικό υλικό των 48 σελίδων, με έναν πλήρη Οδηγό-Χάρτη των γκαλερί, μουσείων, πολιτιστικών χώρων κλπ.

Τυπώνεται σε 10.000 αντίγραφα και διανέμεται σε κεντρικά περίπτερα σε όλη την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη του αναγνωστικού κοινού να παραλαμβάνει την εφημερίδα στο σπίτι του και διατηρώντας τον ισχυρό δεσμό που υπάρχει με το κοινό αυτό, η εφημερίδα αποστέλλεται και συνδρομητικά σε προνομιακή τιμή.

Σαφέστατα ένα έντυπο σαν αυτό δεν θα μπορούσε να μη δώσει το παρών σε πολιτιστικούς χώρους. Διατίθεται σε βιβλιοπωλεία, μουσεία, πωλητήρια και καφέ μουσείων, χώρους τέχνης και πολιτισμού, σχολές τέχνης όπως: Bιβλιοπωλεία IANOΣ (Αθήνα - Θεσ/νίκη), Ευριπίδης, Πολιτεία, Free Thinking Zone, Libro, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, CAN Gallery, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ.α.

Συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα events (εκθέσεις και φεστιβάλ) που διοργανώνονται, όπως ART ATHINA, ADAF, Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.

Το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας είναι: καλλιτέχνες, επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, μουσικοί, φωτογράφοι, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, φιλότεχνοι εκπρόσωποι θεσμών, γκαλερί, οργανισμών και φορέων του πολιτισμού.

Η ύλη της εφημερίδας παρουσιάζει εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεντεύξεις από καλλιτέχνες της τοπικής και διεθνούς εικαστικής σκηνής, οικονομικά νέα, νέα από την εγχώρια και διεθνή αγορά τέχνης, απόψεις σχετικά με την πολιτιστική επικαιρότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες, και κάθε τεύχος του έχει και ένα επίκαιρο αφιέρωμα σε πολιτιστικά δρώμενα.